Migren baş ağrılarının tedavisinde kullanılan yöntemlerden birisi de migren botoksudur. Botulinum toksini (Botox), migreni tetikleyen kasları geçici olarak felç ederek baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu tedavi yöntemi, FDA tarafından onaylanmıştır. Aynı zamanda migreni tedavi etmek için uzun yıllardır kullanılmaktadır. Uygulamada ne yapılacağı, tedavisi ile ilgili bilgi yazımızda.
Migren baş ağrılarının tedavisinde kullanılan yöntemlerden birisi de migren botoksudur. Botulinum toksini (Botox), migreni tetikleyen kasları geçici olarak felç ederek baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu tedavi yöntemi, FDA tarafından onaylanmıştır. Aynı zamanda migreni tedavi etmek için uzun yıllardır kullanılmaktadır.
Botulinum toksini, Clostridium botulinum adlı bakteri tarafından üretilen bir toksindir. Kaslarda geçici bir felç oluşturur ve bu şekilde çalışır.
Migren botoksu, vücutta belirli kasları hedefleyerek migren semptomlarını azaltmaya yardımcı olur. Özellikle migrenin en sık görülen tetikleyici faktörlerinden biri olan gerilim baş ağrılarının tedavisinde etkili olabilir.
Tedavisinde genellikle bir dizi enjeksiyon şeklinde 31 noktaya uygulanır. Botulinum toksini, belirli bölgelere enjekte edilerek kasları etkiler. Bu enjeksiyonlar genellikle alın, şakaklar, boyun ve omuz bölgelerinde yapılır. Tedavi 12 haftalık dönemler halinde tekrarlanır.
Migren botoksu, migren baş ağrılarının şiddetini azaltabilir, ağrıların sıklığını ve süresini kısaltabilir. Bununla birlikte, migren hastalığının tedavisinde en doğru karar verecek olan nöroloji uzmanı tarafından uygulanması ve takip edilmesi önemlidir.
Migren hastalığının tedavisi için "Nöroloji" bölümüne gidilmelidir. Dilerseniz bulutklinik üzerinden "Nöroloji" bölümüne online randevu ya da yüz yüze randevu alabilirsiniz.